söndag 18 januari 2009

Summering-KWS-09.

Trollingbeckman var med denna gång, vi hade en strategi som inte gick att följa, nämligen att blåsten som vanligt hägrade över Vättern.. Syd-ost vind men ändå jobbigt när man är en bit ut i sjön.. Startade vid några heta "spots" som resulterade i en röding=tebax nästan omgående.. Efter ett par vändor på området så kunde vi summera 3 rödingar och en för liten lax.. Vinden ökade och vi satte fören mot land, väl inne på lugnare vatten small en 65cm lax på som hade väldigt konstiga sår på hela kroppen, var laglig så den fick bonken/(välgärning var det).. Körde en lång stund söderut och sedan upp mot vindsnurrorna igen, inte ett liv... Funderade faktiskt allvarligt att testa en ny tackling i vk-skallen (lång fin smällkorv med inbyggd böj) men fick inte för Beckman :) :).... Var nog tur det, för efter en vända ut i sjön så gick en lax på 68cm fast på riggen.. Tog en vk-skalle bakom en gul vk2-flasher som var stackad, denna tackling var den som fungerade bäst under dagen.. Fisken högg på både 15-25ft..

Vid invägning så vägde lilla laxen ca 2kg och den "stora"3.1kg.. Hela taget så hamnade vi på en 6:e plats av 47 båtar.. 14 team vägde in fisk, ska tilläggas att även öring var med på det... Skrämmande dåligt är det med återfångsten, kommer nog vara så ett par år framöver..

Vid start så gällde MLIV-märke. Hade inte något och det kostade 300kr extra och inte en hundring som det har varit. Kan bara säga att det var med STOR tveksamhet som vi betalade.. Känns sådär å lägga pengar på nåt som inte ger något tebax, fast å andra sidan så är det nog nu som det frivilliga stödet behövs som bäst.. Hoppas allt reder sig..

Tackar T.Beckman igen för en sval/windy dag.. (ps. nu skiter vi i Vättern, eller hur???)
Nya tag snart igen... Fredda

Inga kommentarer: