onsdag 31 december 2008

Summering-Brommö/ Lax 8.2kg-91cm/Lax 4.2-68cm.. Gott nytt år på er alla..

Har nog aldrig vart så tidig vid en ramp förrut, båten var klar för sjösättning strax efter kl.6.00..
Visst kom det lite båt efter oss men inte så jättemånga, vindprognosen visade ju inte dom bästa förutsättningarna..

Väl på plats i båten och transport ut till dom tänkta positionerna. Vinden började redan att friska i, vilket den gjorde under hela dagen.. Efter en stund körande så hittade vi ett hett område där vi var istort sett hela dagen, det nappade rätt så friskt under andra halvan av dagen..

Alla hugg utom ett högg på ytan(blyat), gav några löjskallar batrixlöja och vi tog 1 vild direkt och en gk lax68cm på samma bete så helt klart fungerar dom och måsjäv...skiter i dom också.. Vi hade lite plugg/vobbler i början men bytte rätt fort tebax. Funkade bra med löja/batrix i vk-skalle/salsa/vouksiraksi med tanke på vädret....

Totalt så fick vi 7 fiskar-2 st vilda som var 70cm +/3 returer som inte höll mått/2 st med hem 68cm/4.2kg och en på 91cm/8.2kg.. Ett gäng med bomhugg hade vi också

Den stora laxen var det enda hugget på rigg idag. Tog en green haze big shooter/vk-skalle på 27ft (min favorittackling) körde lite jo-jo med riggen från 50 ft upp till 27ft. Stannade på det djupet och hugget kom bara några sekunder senare. Trollingbeckman hade en skaplig match med larren, vi gick åt rätt håll i sidsjön och fick lite hjälp av vågorna..

Väl håvad och lagd i baljan så körde vi ca en timme till sedan ger vi upp, vinden börjar öka plus att det mörknar på..

Helt klart en sval/vindy dag på Vänern men kul när det händer lite, så tebax snart blir det säkert.. Tackar Trollingbeckman för turen och båtrekord blev det..He He...:)
Ha det/Fredda

Inga kommentarer: