lördag 18 juli 2009

Summering Hjodraget-09.

Bloggandet fungerade inte alls idag.. Vi bestämde redan vid start att åka över till östra sidan p.g.a vinden och även för att vi rampade där på morgonen.. Väl framme så åkte 6 spön i, allt från 100 ft upp till 50 ft. Löja på 5 och en lita apa på 1 spö,löja gick bra då vi hade skaplig lä av berget.. Körde ett ytspö på varje sida också.
Hittade bete rätt omgående samtidigt som det nappade en stigare från 100ft, retur och i med spöna.. Hugg igen på 50ft löja/vk-skalle, skaplig rusning och första vändan såg vi en fin lax i ytan, gasten drillade på men trött var den inte. Rensade ett spö men nog f...n gick laxen i det enda som fanns på den sidan, såg den vid ytan å sedan en tokrusning med linbrott som följd. Satans skit, tippar på 5-6kg.. Bryta ihop å komma igen var det som gällde.. Efter en stund så klev en 54cm röding på(90ft), knack och i baljan. Sedan avlöpte diverse returer och bomhugg (50ft igen/troligen lax, var med en stund klev av efter en rusning).. Körde upp och ned hela dagen där det stundtals var heta betesmoln/fiskbågar, men vi sa tidigt att vi måste ha bra vikt om vi ska dra över sjön igen. Vid 15.00-tiden ringde vi tävl.ledn och sa att vi lämnar in(hade då bara en 54cm röding).
Körde på till 17.00 snåret, som resulterade i en röding till på 52cm..

Väl upprampad och färdigpackade gick vi in å tog en kaffe å snackade lite med team foxtops/firrefighters.
Tackar gasten-L-G Fors för en något byig men helt ok dag fiskemässigt och jag lovar att inte säga något om laxen som bara försvann... :) :) :)

Ha det/Fredrik.. ps. Nästa repa blir på Måndag (ensampass) och Onsdag då jag gästar trollingbeckmans skuta, har heta tips på heta ställen nu... Hoppas skomakaren har sparat några..

Inga kommentarer: