lördag 16 februari 2008

Summering av dagen.

Jag å rörkrökar-Thomas fick nog av dagen när vinden ökade på under middagstid. Svinkalla vindar å sjö som slog in i båten=isbana överallt. Började packa ihop vid 13.30-tiden, så det blev bara ett ynka hugg på ytan som klev av rätt så omgående.. Thomas sa :citat: Den e fiiiiin, förbannat också-den klev av).

Båten togs hem för diverse service mm, den får nog vara på trailer nu. Har ledsnat på Hästholmen, ska prova lite på hemmaplan plus västra sidan om väder tillåter. Inte att förglömma att bli bättre på att utforska Vänerns silvertorpeder. Ska bli bättre på det. Tips emottages väldigt gärna-bara vart där en enda gång :):)...

Grattis Tony Beckman till den fina 7 kilosen-(Beckman`s Trollingblogg).

Ha det gott. Fredda.

Hästholmen-15/2


Kört 3tim i svinkalla vindar. Bara ett bomhugg i ytan. Kör nog max 2tim till. Tar med båten hem idag.

söndag 10 februari 2008

Summering av Söndag 10/2-08

Hade alla spön i vid 9.30-tiden och samtidigt började sjön bli helt platt. Bra när man är själv-mindre bra för fisket..
Hade 2 st returer på hela dagen, kändes stundtals helt hopplöst.. Körde hårt blyat på strängen plus att riggarna fick åka jojo, men inget resultat.. Men pratade med flera vid bryggan-även dom hade haft dåligt. Vissa även utan ett pill på spöna, så kan det vara ibland.. Team Tortuga nöp en 7kilos tidigt på morgonen när sjön fortfarande rörde lite på sig..

Bara å ta nya tag. Hoppas det sätter igång snart-annars kommer nog denna säsong vara över för i år..

Ha det Fredrik...

Dag 2


Lite dimma men go sjö för ensamfiske

På`t igen-Sönd 10/2-07

Tjena igen..
Vaknade i soffan för 20 min sedan-kollade på vindar för morgondagen å sa till mig själv- fan fredda vi drar ner imorgon också...
Blir ett ensampass, men bättre än inte alls. Sambon är som tur van vid snabba beslut..
Höres nog under dagen-ska uppdatera när tid å lust finns..

Ajax får ett mess senare-har nog blyhuvud på förmiddagen:):)..
Höres Fredda...

lördag 9 februari 2008

Summering av dagen-9/2-07

Johan och jag bestämde att vi provar att gå norr över vid berget. Väl på plats och ut på vattnet så blåste det pung som vanligt, tuffade på med att få ut alla beten med ett visst trassel.. Blev totalt urlack på hela skiten å sa till kusin Johan"vi skiter i detta å drar hemåt". En stund senare drar vi mot lite lä neråt skjutfältet efter ett tips från vätternveteranen Mats i Team Ajax(sorry kunde inte låta bli :).). Fick en returlax i ytan innan vi vände söderut..

En röding som kapten får drilla upp-52cm lång-blev matfisk, vart det första godkända hugg som vi hade där.. Hann knappt ge kusin alla 10 pinnar innan det blev ett hårt ythugg på en 7,5 EKG oblyad, kusin Johan drillar in med viss rutin och jag kunde snabbt vända mig om och håva lite lagom brutalt-gick mot sjön å ville inte vända tebax :) :)

Sedan hände inget mer förrutom en retur på en liten lax, verkar hopplöst svårfiskat. Ska vara jäkligt nöjd med en lax som är på ca 5-5,5kg i dessa dagar, röding verkar det finnas gott om, hört flera som har haft skapliga returer..

Höres snart igen Fredrik/Team Forsa... (kanske ett ensampass imorgon-vet ej än :) :)......)

Johan-lax 75cm-ytan-Ekg


Har även en röding på 52cm-blev matfisk.

torsdag 7 februari 2008

2-dagars

Goderafton...
Blir säkerligen en 2-dagarstur nu i helgen, kusin Johan hänger på på Lördag. På Söndag blir det nog ensampass om jag får iordning på autopiloten-funkar den så tar jag nog alla fiskar själv:):)...

Jukka på Yms-har inte glömt bort utan vi höres när det hettar till..

Rapport kommer... (kanske) :)

Höres...

lördag 2 februari 2008

Brist på fisketurer


Nya löjtackel med mjuka gem som sträckare, helt ok enligt fisketillsyn. Har provat-funkar klockrent.