söndag 16 januari 2011

Nyp till då!!!!! Gösj......l

Tog ett ispass dagen till ära, regn som blev till mera regn för att sakta avta senare under förmiddagen. En liten gädda slog på rätt så omgående på för att såklart sabba flourtafsen så mycket det gick. Det är ju den förb.......e gösen jag vill åt men det går segt. Bara massa försiktiga dragningar och mörten blir mystiskt bortlirkad 3 gånger.. Hmm.... Tacklade lite annorlunda halva dagen men det blev bara en gäddslampa till. Fick besök på isen av självaste gösakungen i stan, herr Bäckström som egentligen är rädd för regn ;) men han satte sina spön på giftiga göstillhåll men han gick bet också..

Bara och nöta på, känns som trollingfiske i havet massor av bomtimmar innan det slår på.
Vi återkommer, både gösakungen och jag..
Ha det/Fredda ps. Grattis Team petterson/Vadstena för segern i KWS...

söndag 2 januari 2011

Årets första ispass/ Madam på 10.5kg.

Kommer man inte ut på laxsjön så får man ge sig ut på isen istället. Körde ett pass på Alsen efter den beryktade gösen, men likt andra gånger så är den skapligt nyckfull. Försiktiga pet som resulterar i spottad mört. Fick en skaplig bifångst idag, en gäddmadam på 10.5 kg/103cm lång. Visst är det kul med den storleken men nåt gäddfreak kommer jag aldrig att bli, jaja nu är 10-gränsen nådd iallafall. Tog en pelagiskt simmande (10cm) mört, 4.5m där det var ca 9m till botten. Lite tur att den var krokad som den var, hade ju flourcarbontafs med dubbla 6:or så den satt perfekt i mungipan.. Blir fler pass på samma ställe snart igen, ska bara ha en fin gös där. Skam den som ger sig :).

Måste snart ut med skutan, allt funkar men har taskig väg(backigt/isigt) där jag bor, får nog inhandla en fläskbil snart..
Härligt fiskat Mats/Team Ajax, man blir skapligt sugen.

God fortsättning på er därute/Fredda.