lördag 20 oktober 2007

Summering av premiärturen i Hästholmen.

Kom ned vid 8.30-tiden, dassbesök å riggning av spön stod på tur.. Väl ute med alla spön i spat så gick fören mot norr(Anudden). Efter ca 1,5 timme så visade ena riggspöt hugg, en liten lax (30cm) gjorde att det blev trassel. Tog med spöt ovan med råge.. Ok, retur blev det å vi styrde fören tebax men inget hände.. Fortsatte ner mot skjutfältet när ett ytspö knarrade lite lagom, Alex Letskog som för dagen var gästgast i båten fick äran å drilla. Upp kom en fin lax på 3,7kg- perfekt sa han: En beställning från farsan är redan avklarad :)... Hugget kom vid 12.30-tiden.

Körde sen utan ett liv, vinden å sjön lade sig helt (svårfiskat), provade allt men en släng av den berömda trollingkoman visade sig lite, (Hos Kapten).

Vid skymmningen så högg en för lite röding på riggen(48cm) 15m ned,på löja-flasher, som gick tebax.
Efter detta storhugg så packade vi ihop å åkte hemåt..
Trevlig dag på sjön var det, men inga andra båtar hade så bra fiske heller. Hörde av team Ajax att några finnar hade nypt en på 7,5kg-100ft . Fan.. tänkte inte ens tanken på å köra så djupt. :)

Ha det Fredda...

Väntar in skymningen-hoppet finns.



Både vinden o huggen försvann. Men fint väder blev det.

Alex Letskog med en lax på 3.7kg. Tog på en Fuze blå-silver i ytan. Yttemp. 10.4.

Hästholmen


Alex drillar fisk.

lördag 6 oktober 2007

Efter ett par timmar på väg hemåt från Granvik så gick det på en för liten röding som tog en grön-vit apex på 35 m över blänkelänga. Tog in lite spön efter det å körde bara med 2st djupspön, som fick åka lite berg-dalbana. Hände inget mer så båten var uppe i planing vid fem-tiden. Nya tag snart igen..

Höres Fredda.




Granvik


Kör i Granvik,inte ett liv än så länge. 12,3 i ytan. Ser 5 andra båtar, men radion e knäpptyst. Höres F.